Home » Novinky, Oznámení, Zpráva dne

Jom ha-Šoa 2010

16 března 2010

Letošní Jom ha-šoa, Den vzpomínání na oběti holocaustu připadá na neděli 11. dubna 2010. Nadační fond obětem holocaustu a Institut Terezínské iniciativy pořádají již tradiční čtení jmen obětí šoa na pražském náměstí Míru, přijďte číst s námi.

Nepřetržitým veřejným čtením jmen jednotlivých obětí holocaustu chceme uctít památku těch, kteří byli nespravedlivě diskriminováni a zavražděni v koncentračních táborech, ale chceme také upozornit na projevy antisemitismu a rasismu v naší současné společnosti.

Během akce budeme prezentovat právě probíhající projekt zaměřený na analýzu projevů antisemitismu ve společnosti, která by měla pomoci široké veřejnosti a hlavně učitelům českých škol jako nástroj pro argumentaci v běžném životě i ve výuce a výchově.

Od roku 1989 došlo na našem území k desítkám útoků na židovské památky, objekty i osoby, popírání událostí holocaustu, relativizace počtů a utrpení obětí nacistické perzekuce, ale i teorie o židovském spiknutí našly díky internetu cestu k širokému okruhu čtenářů, často mladých lidí.

Zveme Vás v neděli 11. dubna 2010 ve 14 hodin na pražské náměstí Míru.



Vložte komentář!

Komentář můžete vložit prostřednictvím níže uvedeného formuláře.

Prosíme, neodbíhejte od tématu a nezaplňujte diskusi nevhodným obsahem.

Můžete použít následující tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>