Home » Novinky, Oznámení, Zpráva dne

Výstava Jindřicha Buxbauma

22 února 2010

Židovská obec Olomouc si Vás jako spolupořadatel dovoluje pozvat na výstavu Muzea umění a Café 87

JINDŘICH BUXBAUM: ŠALOM – IZRAEL VE FOTOGRAFII

Výstava bude zahájena za přítomnosti autora
4. března 2010 v 18.30 hodin
v kavárně Muzea umění (Cefé 87) v Denisově ul. 47 .  Úvodní slovo: prof. Jindřich Štreit. Během vernisáže se bude podávat červené a bílé košer víno. Výstava potrvá do 6. dubna 2010.

Jindřich Buxbaum (*30. srpna 1953)

Jindřich Buxbaum má dva životní koníčky, fotografování a cestování. Oba uplatnil při cestách do Izraele, kde už byl sedmkrát. Přivedlo ho tam vyrovnávání se s osudem otce, který přežil věznění v koncentračních táborech Terezín a Osvětim-BBirkenau a probuzený zájem o židovské náboženství, kulůturu a způsob života. „Věděl jsem už nějakou dobu, že tam jednou pojedu. V roce 1999 jsem opravdu odjel a nastoupil na měsíc do Sar-El, dobrovolnického programu izraelské armády. A právě tehdy jsem zažil zlomový okamžik. V Jeruzalémě, u Zdi nářků, mě ovládl těžko sdělitelný pocit – patřím sem,“ sdělil v rozhovoru pro list Židovské obce Olomouc. – Své fotografie vystavuje Jindřich Buxbaum na klubových výstavách. S přítomným výběrem z izraelské kolekce mu radil Jindřich Štreit.



Vložte komentář!

Komentář můžete vložit prostřednictvím níže uvedeného formuláře.

Prosíme, neodbíhejte od tématu a nezaplňujte diskusi nevhodným obsahem.

Můžete použít následující tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>