Home » Novinky, Zpráva dne

Festivaly židovské kultury na Moravě

30 června 2010

V prázdninovém čase se koná v několika městech s židovskou tradicí festival židovské kultury či jiná podobná akce.

První akcí je čtyřdenní festival pro židovskou čtvrť s názvem Boskovice 2010, jejíž program proběhne ve dnech od 8. do 11. července 2010. Festival pro židovskou čtvrť s názvem Boskovice je zaměřený na propagaci jedinečné urbanistické památky v tomto jihomoravském městě. Festival Boskovice představuje zajímavosti jak z hudební, tak i z divadelní a filmové scény, výstavy, autorská čtení a spoustu dalších počinů. Ve čtyřech dnech si opět budete mít příležitost vychutnat bohatý program, který ovládne celé město a nabídne vám velkou škálu kulturních zážitků. Podrobný program najdete zde.

X. ročník festivalu Týden židovské kultury v Holešově proběhne ve dnech od 25. do 31. července 2010 v Šachově synagoze, Kině Svět a v prostorách holešovského zámku. Důležitou zprávou je, že se nevybírá vstupné, všechny akce festivalu včetně filmové projekce v kině Svět jsou zdarma! Pro zájemce, kteří se nebudou moci festivalového týdne zúčastnit a přáli by si jednotlivé části programu vidět, bude stejně jako předchozí rok umístěn odkaz na webovou kameru s on-line přenosy všech akcí pořádaných v holešovské Šachově synagoze. Podrobnější informace o programu jsou na webových stánkách Společnosti Judaica Olam Holešov (zde).

Město Třebíč naváže ve dnech od 29. do 31. července 2010 již VII. ročníkem Třebíčského židovského festivalu. Třídenní program, který bude probíhat v Zadní synagoze v židovské části města, které se stalo po restaurování unikátní památkou chráněnou Unescem. Program zahrnuje výstavy, komentovanou prohlídku židovského hřbitova, hudební vystoupení a literární pořady, divadelní a filmová představení i přednášky. Podrobný program najdete na stránkách Městského kulturního střediska (zde), které festival pořádá.

A konečně od 12. do 17. října 2010 se budou konat Dny židovské kultury Olomouc v Divadle hudby. Program najdete zde.



Vložte komentář!

Komentář můžete vložit prostřednictvím níže uvedeného formuláře.

Prosíme, neodbíhejte od tématu a nezaplňujte diskusi nevhodným obsahem.

Můžete použít následující tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>