Home » Jídelníček

Falafel

14 dubna 2009

Falafel je tradiční pokrm v Izraeli i v dalších zemích Blízkého Východu. V Izraeli se připravuje z okořeněné směsi, jejíž hlavní součástí je uvařená cizrna. Cizrna (celým názvem cizrna beránčí) je vysoce výživná luštěnina, oblíbená v evropské i orientální kuchyni. Dostala svůj název podle hrbolatého povrchu připomínající ovčí hlavu. K vychladlé cizrně přidáváme podle chuti cibulku, česnek, petrželovou nať, koření či sezamová semínka. Do směsi přidáme vajíčko a dle potřeby trochu mouky.
Směs vyválíme a po slití přebytečné vody do kuliček o průměru většího vlašského ořechu. Kuličky trochu zploštíme a fritujeme je nebo smažíme dozlatova na olivovém oleji na pánvičce. Podávají se horké, osušené na ubrousku se zeleninovou oblohou a s citronem.



Vložte komentář!

Komentář můžete vložit prostřednictvím níže uvedeného formuláře.

Prosíme, neodbíhejte od tématu a nezaplňujte diskusi nevhodným obsahem.

Můžete použít následující tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>